André Pluimers over renoveren villa met Marquette

Door

Delen

Aan het water dat ooit het kanaal tussen Almelo en Nordhorn was, staat een huis van bijna 100 jaar oud. Het is, of beter, het wordt de nieuwe woning van André Pluimers en zijn gezin, die in de tuin trots naar alle bedrijvigheid op het terrein kijkt. Hij koos bewust voor Marquette als aannemer voor deze mooie renovatieklus.

"We wonen hier al 17 jaar op 100 meter vandaan. Het is dichtbij werk, bij school, bij de stad, bij het groen… We hoefden niet weg, maar toen dit prachtige huis in de verkoop kwam zijn we ervoor gegaan. Deze plek, dit uitzicht, deze historie. Hier zagen we onszelf wel wonen. Het huis is er dus, er moet alleen nog wat aan gebeuren'", vertelt Pluimers.

En dan moet je op zoek naar een aannemer. Dat is nog niet zo makkelijk: het zijn drukke tijden in de bouw. En dan wilde Pluimers ook nog per se een aannemer uit de buurt.

"Op zo'n project heb je soms wel met tien verschillende partijen te maken, die hier óók allemaal uit de buurt komen. Die moeten goed met elkaar kunnen werken. En een aannemer is daarin het belangrijkste. Die moet dichtbij zitten en de mentaliteit kennen. Dat vond ik enorm belangrijk. Dat was ook een grote reden om voor Marquette te kiezen."

Dat is iets waar deze opdrachtgever nog geen spijt van heeft. "Jullie reageerden enthousiast, daar begon het al mee. Je moet natuurlijk zin hebben in zo'n klus. Wij hadden alles al tot in detail uitgewerkt. Daar heeft Marquette uiteindelijk ook nog met een scherpe blik naar gekeken en daaraan konden wij zien hoe serieus dit project werd genomen."

"Er werken hier twee jongens vast, zij zijn ons vaste aanspreekpunt. Ze denken mee, ze kijken goed naar wat de uiteindelijke bedoeling van dit hele project is. Je kunt uiteindelijk toch niet alles van een bouwtekening halen. Ik merk dat ze het echt een leuke klus vinden om te doen", zegt Pluimers met een tevreden glimlach.

Een aannemer uit de buurt was niet de enige bewuste keuze in dit proces. Ook de keuze om niet met een deadline te werken, was er een waar Pluimers goed over na heeft gedacht: "Daar wordt het gewoon niet leuker van. Dan ga je beslissingen nemen op basis van tijdsdruk, in plaats van op gevoel. We wilden niet dat tijd een argument zou worden."

Voor een aannemer lijkt dat op het eerste gezicht de perfecte situatie. Geen tijdsdruk, dus rustig aan. Maar wij werken op iedere klus in de hoogste versnelling, iets dat Pluimers ook ziet: "Jullie kunnen heel goed misbruik maken van het feit dat we geen deadline hebben. Maar dat heb je heel snel in de gaten. Het tegenovergestelde is nu zelfs waar: ik heb jongens zich horen verontschuldigen als ze een keer een cursusdag hadden. Dan weet je dat het goed zit. Ik vertrouw die jongens in alles. We willen hier met zijn allen echt een visitekaartje van maken. Dat moet ook. Anders kan je beter gewoon een nieuw huis bouwen..."

Meer verhalen waar je op kunt bouwen

Lees hier meer verhalen van opdrachtgevers en maak kennis met de Marquette-manier van werken.

Bekijk alle verhalen