Westerhuis verhuur bouwt een nieuw kantoor met Marquette

Door

Delen

Aan de Plesmanweg in Almelo wordt druk gebouwd. Tussen de grote bedrijventerreinen van Bolk Transport en Bolletje verbouwd Marquette een oude garage om tot het nieuwe kantoor van Westerhuis Verhuur. Da's een mooie klus, zowel voor ons als voor Westerhuis-directeur Jaap Besteman.

"Er komt een grote hal bij aan, we bouwen loading docks, er komt nieuwe beplating, nieuwe kozijnen, een mooi kantoorgedeelte, een experience center… Als die jongens straks klaar zijn, zijn we op deze plek van 3200 naar 4500 vierkante meter gegaan. Dan kunnen we weer mooi vooruit", zegt Besteman met een mooie grijns.

Even terug naar het begin. Dit project begon zoals dat eigenlijk altijd gaat, met een aanbesteding. "En Marquette kwam daar gewoon als beste uit. Dat gaat wel voor een groot deel, maar niet alleen maar om de prijs. Kwaliteit moet de doorslag geven."

"Tot nu toe gaat het hartstikke goed. Ik ben echt blij. Dat was ik natuurlijk al omdat ik wist dat we zoiets moois neer gaan zetten, maar de manier waarop dit allemaal gaat maakt me nog blijer. Het loopt mooi. Afspraken worden nagekomen, de communicatie is goed. Top."

Bij Marquette vinden we communicatie dan ook een van de belangrijkste dingen tijdens zo'n project. Bouwen doe je niet zo vaak in je leven, soms maar één keer. Dan is het zaak dat je van A tot Z wordt begeleid. En dat begint bij goede communicatie. Maar waar zit 'm dat dan in?

Besteman: "Het is open en eerlijk, dat vooral. Niet alles kan altijd maar goed gaan, maar als je daar dan gewoon goed en snel over communiceert is er niks aan de hand. Dingen worden snel opgelost."

Met name bij renovatieklussen lopen we wel eens tegen dingen aan die vraagtekens opleveren. Je komt soms dingen tegen waar helemaal niemand van wist. Ook dán is goede communicatie belangrijk, om ervoor te zorgen dat iedereen weet waar-ie aan toe is.

"We kwamen hier drie grote tanks tegen, onder de grond. Niemand wist ervan. Wij niet, de gemeente niet, niemand", vertelt Besteman. "Tot de jongens op de graafmachine daar ineens tegenaan lopen. Dan is er meteen overleg. Eerst hier, daarna met kantoor, over hoe we verder kunnen en wat dat dan kost. Dat is fijn. Dat geeft rust."

We werken graag in onze eigen regio. Dat helpt ons om dicht bij onze opdrachtgevers en projecten te blijven staan. We spreken, letterlijk en figuurlijk, dezelfde taal als de mensen met wie we werken. Dat voelt Jaap Besteman ook: "We komen hier allemaal uit de buurt, het kantoor van Marquette staat op vijf minuten hiervandaan. Als er wat is, dan staan ze er meteen."

"Alles wat ze zeggen is oprecht. Dat proef ik. Als dat niet zo is, prik je daar zo doorheen. Als iemand een slecht advies geeft, valt diegene later altijd door de mand. En hier is dat niet. Dat is een prachtige basis. En dat is gewoon die Twente nuchterheid. Je weet wat je aan elkaar hebt. Dat is hét grote voordeel van met een bedrijf werken dat uit de buurt komt. Het is wat het is. En het is goed."

Meer verhalen waar je op kunt bouwen

Lees hier meer verhalen van opdrachtgevers en maak kennis met de Marquette-manier van werken.

Bekijk alle verhalen